Львівський портал

Львів попрощається із захисником Павлом-Войтехом Домбровським

У суботу, 3 серпня, Львів проводжає в останню путь військового 125 бригади тероборони Павла-Войтеха Домбровського, який загинув на війні з російськими окупантами. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі мерії.

Чин похорону розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок.

Поховають воїна на Личаківському кладовищі.

Львів’ян закликають віддати останню шану полеглому захиснику, а також утриматися в цей час від святкових та розважальних заходів.

Біографічна довідка:

Павло-Войтех Домбровський (30.08.1978 – 19.07.2024) народився у Тургайській області (Республіка Казахстан). Згодом його родина переїхала до села Чернихів Львівської області.

Навчався у тамтешній гімназії, потім здобував професійно-технічну освіту в Рудках. Після завершення навчання проходив строкову військову службу в Рівному. Далі підписав контракт із колишнім 7 полком 24 дивізії та служив прапорщиком технічного забезпечення.

Понад 10 років пропрацював у львівській філії «Ощадбанку», у той же час також здобув ступінь магістра у Львівському інституті банківської справи. Із 2016 року працював за кордоном, зокрема у Польщі та Литві. У свій вільний час захоплювався рибальством та любив відпочивати у Карпатах. За словами рідних, Павло-Войтех був надзвичайно яскравою та товариською людиною.

Із перших днів повномасштабного вторгнення РФ повернувся з-за кордону та добровольцем пішов воювати. Виконував бойові завдання на території Харківської, Запорізької та Донецької областей у складі 125 окремої бригади територіальної оборони. Був лейтенантом. Увесь час перебував на передовій, незважаючи на отримані поранення, завжди повертався на фронт.

За особисті заслуги перед державою нагороджений відзнакою президента «За оборону України» та медаллю «За поранення». Героїчно загинув при виконанні бойового завдання.

У Павла-Войтеха Домбровського залишилися дружина, дві доньки, велика родина та друзі.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-08-02 13:38:13