Львівський портал

Львів купить у кредит нові сміттєвози

Комунальному підприємству «Львівспецкомунтранс» дозволили взяти 9 млн грн кредиту на закупівлю нових сміттєвозів, генератора, акумуляторів і сонячних панелей. «За» відповідну ухвалу на позачерговій сесії Львівської міськради проголосували 33 депутати.

Так, ЛКП «Транспортна фірма “Львівспецкомунтранс”» візьме до 9 млн грн позики в одному з державних банків, у якому саме, наразі ще не відомо. Депутати визначили, що відсоток річних не повинен перевищувати 7%. Повернути кредит треба протягом п’яти років.

За 7 млн грн підприємство, яке належить до критичної інфраструктури, планує придбати:

  • бункерний сміттєвоз із заднім завантаженням;
  • сміттєвоз із краном-маніпулятором для обслуговування підземних смітників;
  • шасі вантажного автомобіля.

Також «Львівспецкомунтранс» хоче купити для власної бази сонячні панелі, акумулятори і потужний генератор. На це збираються витратити 2 з 9 млн грн кредитних коштів.

Як розповів директор департаменту ЖКГ Львівської міськради Орест Тимчишин, «Львівспецкомунтранс» не є збитковим підприємством, тож виплатити кредит зможе самостійно без бюджетного фінансування.

«Частина сміттєвозів МАЗ, які зараз використовує підприємство, вже застаріла. Тому під час ремонту складно знайти необхідне обладнання, а також розхід палива у старої техніки є значно більшим, ніж споживає нова. Відтак придбання енергогенеруючого обладнання і нової техніки – це економічно вигідно і важливо для безпеки громади, бо це про вивіз сміття», – сказав він у коментарі пресслужбі мерії.

Нагадаємо, що Львівська міська рада хоче взяти ще майже 1 млрд грн кредиту, що спровокувало гострі дискусії серед депутатів. Частина з них проігнорувала позачергову сесію 30 липня, під час якої й збирались розглядати ці питання.

Міського голову Андрія Садового такий демарш обурив, він прирівняв депутатів, які не прийшли на засідання, до дезертирів і став вимагати від них письмових пояснень.

Незважаючи на практично повну відсутність трьох фракцій, кворум вдалося зібрати завдяки мінімальній кількості присутніх депутатів. Однак для того, щоб прийняти ухвали щодо кредитів, потрібно було 2/3 голосів, тож зрештою ці дискусійні питання знову перенесли.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото умовне, джерело – ЛМР

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-07-30 12:48:18