Україна і світ

Лукашенко оголосив про переобладнання білоруських літаків під ядерну зброю

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що білоруські військові літаки вже переобладнані під ядерну зброю.

Про це диктатор, який є союзником Кремля у повномасштабній війні РФ проти України, оголосив під час спілкування з журналістами.

Лукашенко уточнив, що раніше погодив такий крок із Володимиром Путіним.

– Ми колись із Путіним у Санкт-Петербурзі заявили, що переобладнаємо і білоруські літаки Су для того, щоб вони могли нести ядерну зброю. Ви що, думаєте, ми язиком ляпаємо? Все готово! – запевнив він.

Лукашенко додав, що Білорусь готова “миттєво відповісти на погрози” з боку Заходу, маючи на увазі в першу чергу країни Східної Європи, які є членами НАТО.

– Вони повинні розуміти, що жодні гелікоптери, літаки, якщо вони підуть на загострення, їх не врятують… Нехай думають. Я їх попередив: не дай боже, якась серйозна провокація проти Білорусі – цілі у нас визначені. Центри прийняття рішень – ми їх знаємо…

Військові чудово розуміють: загострювати відносини з Білоруссю не можна, бо це загострення відносин і з Союзною державою з ядерною зброєю (йдеться про Білорусь та РФ, – Ред.). Якщо вони почнуть створювати проблеми – відповідь буде миттєвою, – пригрозив білоруський диктатор.

Наразі не до кінця зрозуміло, переобладнання яких саме літаків мав на увазі Лукашенко. Білоруське державне агентство БелТА в своєму Telegram наводить цитату диктатора, що це бомбардувальники Су-24. Проте щонайменше років 10 тому їх вивели з експлуатації в Білорусі.

На сайті агентства згадки про Су-24 вже немає, а йдеться просто про “білоруські літаки Су”.

Водночас Telegram-канал Беларускі Гаюн пише, що може йтися про переобладнання під ядерну зброю штурмовиків Су-25, які базуються в місті Ліда.

Як відомо, 25 червня в Санкт-Петербурзі Путін провів зустріч із Лукашенком, за підсумками якої оголосив, що Москва передасть Білорусі комплекси Іскандер-М, здатні використовувати балістичні та крилаті ракети. Кремлівський диктатор тоді заявив, що ці ракети можуть мати ядерні боєголовки. Власної ядерної зброї Білорусь не має.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Беларускі Гаюн, БелТА

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-27 17:10:16

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин