Україна і світ

Литва відправила в Україну 6 вантажівок з енергетичним обладнанням

Про це повідомляє Міністерство енергетики України.

Міністр енергетики України Герман Галущенко зустрівся з міністром енергетики Литви Дайнюсом Крейвісом.

Герман Галущенко поінформував литовського колегу про надзвичайні руйнування, яких зазнала українська енергетична інфраструктура внаслідок масштабних ракетних обстрілів з боку росії. Водночас він наголосив, що українські енергетики працюють цілодобово для відновлення енергопостачання. Так, неймовірними зусиллями ремонтних бригад з усієї України сьогодні вдалося повернути електропостачання Херсона.

«Зважаючи на значні пошкодження в енергосистемі, наразі енергетики мають критичну потребу у обладнанні та матеріалах», – наголосив Герман Галущенко.

Дайнюс Крейвіс висловив усебічну підтримку українському народу та наголосив, що Литва допомагатиме Україні й надалі. Так, цими днями з Литви в Україну відправлено 6 вантажівок з 114-ма трансформаторами різної потужності. Всього Литва має намір надати 252 трансформатори.

Також наразі готується наступний пакет гуманітарної допомоги для енергетики України на суму 2 мільйони євро.

Герман Галущенко подякував литовським партнерам за оперативну допомогу. «Литва завжди була нам надійним партнером та другом. Ми дуже цінуємо підтримку, яку ви надаєте Україні на всіх рівнях. Я переконаний, що єдність та солідарність допоможуть нам протистояти нашому спільному ворогу і принесуть перемогу над агресором», – наголосив Герман Галущенко.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

З початку війни литовські енергетичні компанії та організації вже надали спеціалізовану підтримку для ремонту і реконструкції українського енергосектору загальною вартістю 3 млн євро.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-11-26 16:11:07

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин