Україна і світ

Літаки F-16 – скільки літаків може отримати Україна, якщо під час Рамштайну-9 14 лютого 2023 ухвалять таке рішення

Україні було б достатньо щонайменше п’ять бригад літаків західного виробництва, наприклад, F-16, для захисту країни від ворога в майбутньому.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону повідомив речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат.

– Зрозуміло, що одразу нам ніхто п’ять бригад не дасть. Починатимемо ми, як із системами IRIS-T і NASAMS – спочатку з однієї-двох батарей, лише згодом постачання нарощуватимуться, – пояснює процедуру постачання Юрій Ігнат.

За словами речника, за умови, що західні партнери ухвалять остаточне рішення щодо надання літаків F-16, постачання може початися з кількох ескадрилей.

Зараз дивляться

– Кількість літаків не буде настільки великою, як хотілося б, адже паралельно треба готувати пілотів, інженерно-авіаційну службу та аеродромну інфраструктуру, – наголошує Юрій Ігнат.

Про необхідність постачання літаків, зокрема F-16, Україна говорить із перших днів повномасштабного вторгнення.

Українське командування прагне замінити увесь парк радянських літаків, що застарів уже і морально, і фізично, а воює сьогодні на межі своїх можливостей лише завдяки пілотам.

Нині від керівництва держави надходять сигнали, що дев’яте засідання Контактної групи з питань оборони України (у форматі Рамштайн), що заплановане на 14 лютого, буде “авіаційним”.

Тобто учасники засідання обговорюватимуть надання Україні літаків західного виробництва.

– Чи буде там ухвалене це рішення, складно сказати. Ви ж бачите, наскільки чутливий західний світ до інформації про можливу ескалацію, яку активно поширює російська пропаганда.

Рішення буде колегіальним, тому очікуватимемо, що воно буде авіаційним та на користь нашої держави.

Нагадаємо, що дев’яте засідання Контактної групи з питань оборони України (у форматі Рамштайн) відбудеться 14 лютого в штаб-квартирі НАТО в Брюсселі.

Головуватимуть під час Рамштайну-9 Сполучені Штати Америки.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-01-29 16:43:03

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин