Україна і світ

Літаки F-16 допоможуть ЗСУ не тільки в захисті неба, а й у підтримці наземних військ – Ігнат

Винищувачі F-16 дозволять захистити Україну від повітряного тероризму Росії.

Про це під час відеозв’язку на брифінгу у Media Center Ukraine – Ukrinform повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

– Розраховуємо саме тим типом легкого, простого в експлуатації винищувача замінити увесь парк наших літаків. Сьогодні в нас чотири основних типи: Су-24М, Су-25, МіГ-29 та Су-27. Багатоцільовий винищувач F-16 спроможний виконувати увесь спектр завдань, які виконують ці чотири типи винищувачів, – сказав він.

Речник командування ПС ЗСУ визнав, що, можливо ця заміна буде не такою потужною, як при розмаїтому парку авіації, але за рахунок модернізації та високоточного озброєння літак F-16 “може зробити дуже багато корисних речей для України у захисті нашої держави”.

Крім того, за словами Ігната, F-16 дозволить захистити Україну від повітряного тероризму РФ та допоможе відігнати російську авіацію подалі від українських кордонів.

– F-16 може бути розташований авіаційними підрозділами, тобто ланками, парами, бути розосереджений, як і зараз працює авіація по всій території нашої країни на десятках оперативних аеродромів, які ми маємо. І відповідно реагувати на загрози на тому чи іншому напрямку буде пара, чи ланка літаків в залежності від загрози, буде вилітати та знищувати такі види повітряних цілей як крилаті ракети та дрони. Це перше, для чого нам потрібен цей літак – для того, щоб захиститись від повітряного тероризму Росії, – сказав він.

Речник ПС ЗСУ каже, що літаки F-16 потрібні не тільки для захисту неба, але й для підтримки наземних військ.

Крім того, винищувачі F-16 спроможні завдяки своєму потужному озброєнню типу повітня-поверхня працювати по різних цілях, зокрема і по віддалених.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-05-16 19:29:29

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин