Львівський портал

Лісомисливське господарство сплатить 800 тис. грн за незаконну порубку лісу на Львівщині

Лісомисливське господарство сплатить майже 800 тисяч гривень збитків за незаконну порубку лісу в заказнику «Великий ліс» на Львівщині. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Встановлено, що службові особи лісомисливського господарства не вжили заходів із забезпечення охорони лісів. Це спричинило незаконну порубку дерев різних порід на території одного з лісництв району.

При цьому незаконну порубку вчинено в природно-заповідному фонді України – заказнику місцевого значення «Великий ліс», який перебуває під особливою охороною держави.

Внаслідок цього державі завдали майже 800 тисяч гривень збитків.

Суд задовольнив апеляційну скаргу прокуратури щодо стягнення з лісомисливського господарства до місцевого бюджету шкоди, заподіяної порушенням законодавства про охорону навколишнього природного середовища.

Додамо, що мова йде про заказник місцевого значення «Великий ліс», розташований на території Сокальського та Радехівського районів Львівської області. Його площа складає 1469 га, а основною метою створення є збереження високопродуктивних насаджень у межах Малого Полісся.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Wikipedia

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-07 13:45:24