Україна і світ

ЛеБрон Джеймс став першим гравцем в історії НБА, який набрав 39 тис. очок

Форвард Лос-Анджелес Лейкерс ЛеБрон Джеймс встановив легендарне досягнення в Національній баскетбольній асоціації. Він став першим гравцем в історії НБА, який за кар’єру набрав 39 тис. очок.

Джеймс встановив цей рекорд у матчі з Ютою, який Лейкерс виграв з рахунком 131:99.

У першій чверті Джеймс закинув триочковий та увійшов в історію.

Зараз дивляться

У лютому 2023 року він побив рекордну позначку у 38 387 очок, що належала легенді Лейкерс Каріму Абдул-Джаббару.

За даними НБА, його поточний темп набрання очок свідчить про те, що він близький до того, щоб досягти позначки у 40 тис. очок у цьому сезоні. Зазначається, що у своєму 21-му сезоні Джеймс продовжує грати на елітному рівні, набираючи в середньому 26,4 очка.

— Мене привітали партнери по команді і тренери, але у мене не було можливості по-справжньому усвідомити, що це означає. У цій лізі було так багато чудових гравців, і так багато чудових форвардів. Мати можливість досягти чогось, та стати першим у чомусь, я думаю, це завжди дуже круто. Це божевільний момент, це точно, – сказав Джеймс після гри.

38-річний ЛеБрон Джеймс є чотириразовим чемпіоном НБА В його активі дві золоті медалі літніх Олімпійських ігор. ЛеБрон також є рекордсменом за кількістю матчів участі в матчах усіх зірок НБА (19 ігор).

Баскетболісти, які набрали 30 тис. очок в НБА

В історії НБА лише сім гравців набрали понад 30 тис. очок: Джеймс, Карім Абдул-Джаббар (38 387), Карл Мелоун (36 928), Кобі Брайант (33 643), Майкл Джордан (32 292), Дірк Новіцкі (31 560) і Вілт Чемберлен (31 419).

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Із цієї сімки п’ятеро гравців – Джеймс, Абдул-Джаббар, Мелоун, Брайант і Чемберлен – провели всю або частину своєї кар’єри за Лейкерс.

Найбільше шансів увійти до цього “клубу” гравців, які набрали 30 тис. очок, має зірка Фінікс Санз Кевін Дюрант – зараз він набрав 27 331 очко в кар’єрі.

Джерело: НБА

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-11-22 15:15:46

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин