Україна і світ

Леброн Джеймс побив вічний рекорд Каріма Абдул-Джаббара – ВІДЕО

Американський баскетболіст Леброн Джеймс побив унікальний рекорд в історії НБА, який тримався майже 39 років.

Форвард Лос-Анджелес Лейкерс Джеймс у вівторок перевершив вічний рекорд легенди НБА Каріма Абдул-Джаббара, який за свою кар’єру набрав 38 387 очок. Колись вважалося, що це досягнення навряд чи хтось поб’є.

Однак у матчі проти Оклахома-Сіті Тандер на останніх секундах третьої чверті Джеймсу це вдалося у двохочковому кидку.

Зараз дивляться

Тоді він підняв руки й подивився на трибуни – на тисячі людей, які прийшли побачити, як він творить історію. Після чого сперся руками об коліна та посміхнувся.

Цей рекорд був не під силу таким величним баскетболістам, як Майкл Джордан та Кобі Брайянт, але його зміг побити Леброн. Тепер на його рахунку 38 390 очок у НБА. Джордан і Браянт завершили кар’єру з відставанням від досягнення Абдул-Джаббара на тисячу очок.

За падінням свого рекорду на трибунах спостерігав Абдул-Джаббар. Коли це сталося він піднявся зі стільця та з непорушним обличчям поплескав у долоні.

Історичний кидок Леброна перервав матч на спеціальну церемонію. Джеймса зі встановленням нового рекорду привітала сім’я і сам Абдул-Джабар.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Леброн Джеймс дебютував під егідою асоціації у сезоні 2003/04. У різний час він виступав за Клівленд та Маямі, а до Лос-Анджелеса перебрався перед сезоном 2018/19. Форвард був чемпіоном НБА з кожною зі своїх команд (2012, 2013, 2016, 2020).


Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-02-09 00:56:27

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин