Україна і світ

Лауреати Нобелівської премії закликали посилити допомогу Україні

Лауреати Нобелівської премії закликали світ посилити підтримку України в умовах війни. Відкритий лист підписали десятки переможців престижної премії.

Лауреати Нобелівської премії закликали посилити допомогу Україні

Так, відкритий лист опублікували 27 березня – наразі підписали 39  лауреатів, серед яких і українка Олександра Матвійчук.

– Ми закликаємо світових лідерів різко збільшити допомогу Україні, яка має перемогти, а не просто “не програти”, – повідомляється у зверненні.

Так, лауреати закликали не тільки допомагати нашій країні, а й більш рішуче обмежувати можливості Росії, оскільки на кону не тільки доля України, а й загроза для всього людства.

Зараз дивляться

У листі також засуджуються уряди багатьох країн за недооцінку загрози, яку зараз несе Путін.

Заклики до змін цілком точні у викладенні: йдеться про своєчасну допомогу Україні для уникнення втрат і звільнення окупованих земель, а також про допомогу опозиції в РФ і росіянам, які втекли з країни через свої політичні переконання.

Останнім закликом лауреати Нобелівської премії відзначили неприйняття факту президентства Путіна, щоб його не розглядали як партнера.

Не лише лауреати престижної премії закликають нам допомогти – нещодавно репер Снуп Догг підтримав Україну незвичним намистом від українського дизайнера.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-03-27 19:52:49

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин