Львівський портал

Курахівський напрямок залишається найгарячішим, – Генштаб про ситуацію на фронті

Із початку доби на фронті вже відбулось 95 боєзіткнень. Російські окупанти продовжують застосовувати авіацію, зокрема скидають КАБи, атакувати на всіх напрямках сходу та півдня України, особливо інтенсивно – на Покровському та Курахівському. Про це йдеться у зведенні Генштабу станом на 16:00 неділі, 20 жовтня.

Рашисти не припиняють застосовувати артилерію по території Чернігівської та Сумської областей. Під ворожими обстрілами опинились райони населених пунктів Павлівка, Ходине, Княжичі, Басівка, Журавка, Ромашкове, Водолаги, Мощенка, Велика Писарівка, Грем’яч, Жовідь. Також, авіація противника завдала ударів по районах населених пунктів Жовідь та Новеньке.

За наявною інформацією наразі ворог завдав 7 авіаударів по території Курської області РФ, застосувавши 17 КАБів.

На Харківському напрямку сьогодні відбулося три бойових зіткнення. Наші війська відбили дві атаки росіян у районі Вовчанська. Ще одне боєзіткнення досі триває.

Дві штурмові дії загарбників відбиті нашими воїнами поблизу Голубівки та Новоосинового на Куп’янському напрямку. Поблизу Колісниківки та Лозової точаться ще три бої.

На Лиманському напрямку агресор атакує в районах Греківки, Новомихайлівки, Ямполівки Новосадового та Зарічного. Загалом із початку доби на цьому напрямку відбулось уже 15 боєзіткнень, з яких два тривають досі.

На Краматорському напрямку противник один раз намагався просуватись на позиції ураїнських захисників в районі Ступочок, атаку відбито.

На Торецькому напрямку окупант за підтримки авіації двічі безуспішно атакував позиції наших військ в районі Торецька. Також ворог скинув авіабомбу в районі Леонідівки.

На Покровському напрямку в районах населених пунктів Селидове, Промінь, Сухий Яр та Михайлівка тривають дев’ять боєзіткнень. Наразі українські захисники відбили 15 атак у районах Воздвиженки, Миролюбівки, Новотроїцького, Променя, Селидового та Михайлівки.

Найгарячіше досі є на Курахівському напрямку, тут тривають 13 боєзіткнень в районах населених пунктів Гірник, Новодмитрівка, Максимільянівка, Антонівка, Курахове, Водяне. А ще 13 ворожих штурмів вже відбито.

На Времівському напрямку зупинено дві штурмові дії противника поблизу Богоявленки, ще один штурм продовжується. Ворог завдав авіаудару НАРами по Новодарівці.

На Оріхівському напрямку дві атаки окупантів відбито в районі Роботиного, ще одна – триває.

На Придніпровському напрямку Сили оборони тричі відбивали атаки російських загарбників.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-20 17:36:07