Україна і світ

Кулеба закликав створити спецпрограму для небажаючих воювати в Україні росіян

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вважає, що варто створити спеціальну програму для солдатів РФ, які відмовляються воювати в Україні. Дипломат зазначив, якщо один російський військовий складе зброю, то це врятує життя українців.

– Меседж: рятуйся і біжи. Складіть зброю, здайтеся українським військам та отримайте можливість розпочати нове життя. Я впевнений, що ця пропозиція заслуговує на те, бо навіть якщо один російський військовий складе зброю і вирішить піти, це означає врятовані українські життя та наближення світу, – каже Кулеба.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Також він знову закликав ЄС запровадити візові обмеження для росіян. За його словами, цей захід необхідний, оскільки більшість громадян РФ підтримали “геноцидну загарбницьку війну” проти України.

– Час напівзаходів минув. Лише жорстка та послідовна політика може дати результат. Візова заборона для російських туристів і деяких інших категорій буде відповіддю на геноцидну агресивну війну Росії в серці Європи, яку підтримує переважна більшість російських громадян, – підсумував дипломат.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-31 17:32:30

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин