Україна і світ

Кулеба закликав НАТО збільшити виробництво зброї для допомоги Україні

Країнам НАТО необхідно терміново збільшити виробництво зброї, попередив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба напередодні зустрічі міністрів військового блоку цього тижня.

– Поки ми боремося в сьогоднішніх битвах, ми повинні думати, як боротимемося в битвах завтрашніх, – сказав Кулеба.

Якщо цього не станеться, Україна не зможе перемогти “ось так просто”, попередив він.

Міністри країн НАТО проведуть переговори 29-30 листопада у Бухаресті. На порядку денному буде питання про те, як краще підтримати Україну.

Востаннє, коли я був присутнім на міністерській зустрічі НАТО, я прийшов із трьома словами: зброя, зброя та зброя. Цього разу, хоча цей запит стоїть абсолютно гостро, я уточнив його, сказавши, що нам потрібні ППО, танки та виробничі лінії, – зауважив Кулеба.

Міністр сказав, що чиновники мають бути реалістами – і менше покладатися на непостійних партнерів.

Ми також повинні визнати один факт: у світі є країни, які мають те, що потрібно Україні, але які не збираються продавати це в достатній кількості з політичних причин. Замість того, щоб розраховувати на них і витрачати місяці на переконання, потрібно запустити виробництво, щоб ми не потрапили в залежність від капризів третіх країн, які мають запаси, але які не хочуть ними ділитися, – сказав він.

Кулеба похвалив партнерів України за їхній внесок в оборону країни, Кулеба також прямо сказав про те, які зміни хотів би бачити у прийнятті рішень Заходом щодо підтримки Києва.

Тому я сподіваюся, що мудрість візьме гору і все буде зроблено вчасно. І нам не потрібно чекати на чергову трагедію, щоб хтось зміг подолати психологічні бар’єри прийняття того чи іншого рішення щодо України, – сказав Кулеба.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нагадаємо, джерела The New York Times у Північноатлантичносу альянсі повідомляли, що у 20 країн НАТО майже повністю вичерпалися запаси зброї для надання допомоги Україні.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-11-29 15:51:56

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин