Україна і світ

Кулеба висловився про “мирний план” Китаю

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що очільник МЗС Китаю Ван І поділився з ним ключовими позиціями “мирного плану”.

Документ буде детально вивчений українською стороною після повного отримання тексту.

– Ми з нетерпінням очікуємо отримати текст, оскільки це не те, де можна зробити висновки лише почувши, про що план. Потрібно дізнатися всі деталі. Щойно ми отримаємо документ, ми ретельно його вивчимо і зробимо висновки, – сказав Кулеба на пресконференції у Брюсселі.

Водночас глава МЗС України наголосив, що основним пріоритетом залишається формула миру президента Володимира Зеленського.

Зараз дивляться

Кулеба також зазначив, що всі дії Китаю в контексті російської агресії мають бути націлені на захист принципу територіальної цілісності України.

Раніше агентство Bloomberg із посиланням на європейських чиновників повідомило, що китайський план мирного врегулювання війни РФ проти України містить заклики до припинення вогню та постачання Україні зброї.

Нагадаємо, що про готовність представити свою мирну пропозицію Ван І заявив на Мюнхенській Конференції.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Як зазначає CNN, унікальність цієї заяви в тому, що головний дипломат Китаю назвав війну в Україні “війною”, а не “конфліктом”.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-02-21 18:59:41

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин