Україна і світ

Крістіан Шевченко – Михайленко пояснив, чому син Шевченка мало зіграв за збірну

Головний тренер збірної України U-19 Дмитро Михайленко розповів, чому Крістіан Шевченко, син президента УАФ Андрія Шевченка, отримав мало ігрового часу у березневих матчах команди.

За його словами, у Шевченка-молодшого хороші фізичні задатки, він швидкий, присутня індивідуальна майстерність і є потенціал. Але на те, що він мало зіграв у відборі, є кілька об’єктивних причин.

– Насамперед слід говорити про адаптацію. Без комунікації у футболі нікуди, а він приїхав у новий колектив, де комунікація з партнерами по команді в нього спершу була на мінімальному рівні. У нас, переважно, хлопці англійською мовою не дуже добре розмовляють, а Крістіан – українською чи російською відповідно, – сказав Михайленко.

Він зазначив, що Крістіан виходив на заміни у матчах проти Північної Македонії та Латвії, але через невеличку травму він пропустив гру зі швейцарцями.

Зараз дивляться

Тренер спростував інформацію, що у Шевченка-молодшого нібито був перекладач та сказав, що ставлення до Крістіана таке ж, як і до решти хлопців.

– Скоріше, це він – Крістіан Шевченко – можливо, відчуває тиск у збірній, бо він син легенди і це на нього якось впливає. Ми, тренери, що працюємо з сином Андрія Шевченка, ніякого тиску не відчуваємо. Я вам чесно скажу, він дійсно талановитий хлопчина. Має за плечима академію Челсі, грає зараз в Англії за пристойний клуб – Вотфорд.

Михайленко наголосив, що формує збірну виключно за спортивним принципом, а “не за прізвищами і родинними зв’язками”. Також за словами тренера, за час проведений таборі збірної став своїм.

— У кінці він вже і сміявся з хлопцями, і жартували вони між собою. А на початку йому було архіскладно, так. Ні розмови підтримати, ні нормально поспілкуватися… Найголовніше, що він пройшов цю адаптацію вдало, – додав наставник збірною U-19.

Нагадаємо, збірна України U-19 здобула три перемоги в еліт-раунді відбору та кваліфікувалася на юніорське Євро-2024 у Північній Ірландії. Наші хлопці здобули сухі перемоги над однолітками з Північної Македонії, Латвії та Швейцарії.

Джерело: Український футбол

Фото: Андрій Шевченко

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-03-29 15:16:30

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин