Україна і світ

Кримська платформа та зустріч з послами: Зеленський анонсував насичені тижні для України

Протягом двох наступних тижнів Україну очікують багато подій, як внутрішньодержавних, так і міжнародних.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський під час вечірнього звернення 14 серпня.

Він анонсував, що протягом другої половини серпня очікується проведення Кримської платформи, нові звернення до закордонних спільнот з боку українського гаранта та міжнародна правова активність за ініціативою України.

Президент додав, що цього тижня продовжить розширювати звʼязки України з африканськими державами та з регіоном Латинської Америки.

– Завтра (15 серпня, – Ред.) відбудуться важливі контакти на європейському рівні, – анонсував Володимир Зеленський.

Український лідер розповів, що найближчими днями запланована церемонія вручення вірчих грамот послами іноземних держав, які прибули працювати в Києві.

– Хоч у глобальній політиці зараз певна пауза – все ж таки серпень, але для України, для інтересів нашої держави жодних пауз не було, немає й не буде, – розповів президент.


Крім того, Володимир Зеленський заявив, що Україна у співпраці з європейськими державами розробляє нові санкційні пакети проти Російської Федерації “щоб простимулювати громадян держави-терориста відчути свою частину відповідальності за те, що відбувається”.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Президент України під час звернення також повідомив, що наразі щоденно розширюється дискусія про візові обмеження в Європі для громадян РФ. До неї, за словами Зеленського, приєднуються нові держави та політики.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-15 03:55:02