Україна і світ

Кремлю потрібна затяжна війна для знищення суверенітету України – ISW

Кремль, ймовірно, не відмовився від своїх максималістських цілей у війні в Україні, попри те, що прессекретар Путіна Дмитро Пєсков вперше визнав, що нинішня територіальна мета Москви полягає в тому, щоб повністю захопити чотири частково окуповані області України.

Про це повідомляють аналітики Американського інституту вивчення війни ISW.

Відповідаючи на запитання журналіста, Пєсков повторив, що одна з головних цілей Росії так званої спеціальної військової операції в Україні полягала в “захисті жителів південного сходу України та Донбасу”.

Прессекретар Кремля також зазначив, що не йдеться про анексію нових територій, які наразі не знаходяться під частковою окупацією Росією, оскільки “має ще багато роботи” для повної окупації Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей.

А ще Пєсков повторив, що Кремль, як і раніше, має на меті “демілітаризацію” та “денацифікацію” в Україні. Це свідчить, що мети Росії залишаються незмінними.

Посилання Володимира Путіна на російську імперську історію та його нещодавні ремарки щодо ролі Росії як єдиної “гарантії українського суверенітету” є індикаторами того, що Кремль створює умови для затяжної війни, спрямованої на знищення українського суверенітету.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Аналітики зазначають, що навмисно непослідовні заяви Кремля є частиною спланованої інформаційної операції, спрямованої на те, щоб ввести Захід в оману та підштовхнути Київ до переговорів.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-12-09 08:36:49

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин