Україна і світ

Край, мій рідний край: ведучі ICTV розкрили цікаві факти про українські міста


Ведучі ICTV у День Незалежності України розповіли про те, чим славні їхні рідні регіони. Вони пригадали цікаві факти, невідомі широкому загалу. Тож можете перевірити власні знання.

Андрій Ковальський

Фото з архіву Андрія Ковальського

Андрій Ковальський

Журналіст і ведучий Факти. Спорт народився та виріс у містечку Крижопіль. Ця назва складається з двох слів – кряж та поле. Це край хліборобів, проте вирощують місцеві фермери не лише зернові, а й цукровий буряк.

– Це мій дім, моя земля. Тут моє коріння, що живе в традиціях батьків, роду. Паска, Різдво, Спаса, Маковея. Саме звідси – писанки та крашанки, пасхальний хліб, букети квітів на Маковея, – пояснив Андрій.

Він додав, що тут розташований географічний водорозділ території та пролягає одна з перших залізниць між Києвом та Одесою. Крижопіль подарував Україні таких знаних особистостей, як академік Данило Заболотний і письменник Микола Трублаїні.

Зараз дивляться
Анастасія Мазур

Фото з архіву Анастасії Мазур

Анастасія Мазур

Ведуча Фактів ICTV та телемарафону Єдині новини родом із Миколаївщини, а саме з міста Южноукраїнськ, яке чекає на перейменування. Назавжди у спогадах Анастасії рідні пейзажі.

– Скелясті береги бурхливого Південного Бугу, степи, моря соняхів, виноградники, соковиті, м’ясисті помідори, кавуни й Чорне море. Миколаївщина має гордий і норовливий характер, – пишається рідним краєм ведуча.

Колись там розміщувалася Бугогардівська паланка – найбільша адміністративно-територіальна одиниця на Запоріжжі. Тому Миколаївщина – козацький край.

Вʼячеслав Цимбалюк

Фото з архіву Вʼячеслава Цимбалюка

В’ячеслав Цимбалюк

Значна частина дитинства ведучого Фактів ICTV минула в Кривому Розі. У районі, що неподалік дамби Карачунівського водосховища та кам’янистих порогів річки Інгулець.

– Завжди зачаровували його скелясті ландшафти, водоспад і блакитна глибочінь величезного затопленого гранітного кар’єру. Влітку це було найкраще місце відпочинку, а взимку з навколишніх пагорбів із захопленням ми з’їжджали на лижах та санчатах. Це одне з найгарніших місць України! – переконаний Вʼячеслав.

Оксана Гутцайт

Фото: Факти ICTV

Оксана Гутцайт

Рідне місто ведучої Фактів ICTV та телемарафону Єдині новини  – Харків. Його називають містом молоді, студентів та людей, які прагнуть досягти більшого.

– Особливість нашого регіону в тому, що він розташований, на жаль, поруч з орками, тож харків’янам необхідно протистояти їм ще дужче. Дуже багато людей, які могли поїхати за кордон, але взяли на себе рішення лишитися в такий складний час для міста, бо вони його люблять. Тому, я вважаю, що найкрутіша особливість нашого регіону – це люди! – каже Оксана Гутцайт.

Зірка поділилася, що в її родині завжди святкували Різдво, дотримуючись приготування певної кількості страв. Ці традиції Оксані передали бабуся та дідусь, які жили у селі під Харковом.

Петро Демʼянчук

Фото з архіву Петра Демʼянчука

Петро Дем’янчук

Ведучий Фактів ICTV народився в Івано-Франківську, який називає столицею Прикарпаття. До того як дістати звичну нам назву, місто звалося Станіславів.

– Нас і досі бояться любителі русского міра, бо у нас у кожного на подвір’ї закопані кулемети й танки – це легенда, а може, й ні!  Довбуш та Бандера, опришки та УПА – у кожного в серці з народження. Ми вільні, горді,  войовничі, нездоланні, але водночас, дуже привітні до тих, хто приходить до нас без меча, – каже про франківців Петро.

Франківщину ведучий вважає особливою територією, що сповнена легенд, містики, байок, казок, землею, славиться красою своєї природи та мужніми й сильними людьми. Саме такими, що живуть і по всій Україні!

Григорій Герман

Фото з архіву Григорія Германа

Григорій Герман

Телеведучий програми Ранок у великому місті на ICTV2 народився та виріс у Києві. Він памʼятає його в історичному контексті усіх найважливіших подій часів Незалежності.

– Безцінні спогади про те, як відчував себе частиною історії, частиною величезної і фантастичної спільноти. Зараз про ті часи можна подивитися документальний фільм або хроніки, а я все це пам’ятаю. Бо відбувалося на моїх очах, – пригадує Герман.

Зокрема у памʼяті спливає 1991 рік та український прапор серед нескінченного натовпу. А ще – Помаранчева революція, з загальним піднесенням та братерством. І Революція гідності – величезне єднання усіх навколо ідеї свободи.

Тетяна Малкова

Тетяна Малкова у проєкті Козаки. Абсолютно брехлива історія

Тетяна Малкова

Акторка проєктів ICTV Козаки. Абсолютно брехлива історія та детективу Пес Альф також родом з Києва. Вона все життя провела у столиці України й називає себе “абсолютно київською дівчиною”.

– Оскільки ми жили на вулиці Артема, то головною моєю розвагою, як і інших моїх друзів, було зустрічати й проводжати 18-й тролейбус, – з гумором пригадала Тетяна.

Вона додала, що її рідне місто має власну ментальність і стиль, свій темп і ритм життя. Тому найголовніше завдання і виклик для всіх його мешканців – встигати жити в цьому шаленому ритмі.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Більше спогадів про різні регіони України від ведучих та акторів підготували наші колеги. Переходьте за посиланням, щоби дізнатися ще більше цікавинок про різні міста нашої великої країни.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-24 09:00:14