Львівський портал

Козицький розпустив громадську раду при Львівській ОВА

Голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький підписав розпорядження про дострокове припинення повноважень громадської ради. Відповідне розпорядження підписане 5 серпня, але публічно про нього стало відомо лише зараз, повідомляє ZAXID.NET.

За словами директора департаменту комунікацій і внутрішньої політики ЛОВА Юрія Горуна, таке рішення ухвалили, бо рада не працювала понад два роки.

«Є постанова Кабміну, де вказано, що достроково припинити діяльність громадської ради можна, якщо засідання ради не проводили протягом шести місяців. А засідання ради при ЛОВА не проводили у 2022 році й у 2023 році. Крім цього, рада не мала затверджених річних планів роботи. Це основні пункти, на підставі яких голова ОВА підписав розпорядження про дострокове припинення ради», – сказав Юрій Горун.

За словами директора департаменту комунікацій ЛОВА, окремі чинні члени громадської ради просили припинити повноваження організації. На момент припинення повноважень у раді було 33 члени.

Зазначимо, що громадська рада – це тимчасовий консультативно-дорадчий орган, який має сприяти участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики. Фінансувати діяльність організації мали з міського бюджету. Юрій Горун розповів, що з початку повномасштабного вторгнення гроші на раду не виділяли.

Додамо, що 4 липня ЛОВА повідомила, що адвокат Андрій Болюбаш, який очолював громадську раду з 2017 року, залишив посаду. У ЛОВА розповіли, що за час трьох каденцій він проводив волонтерські збори, тренінги для громадських ініціатив, зустрічі та обговорення проєктів рішень органів влади.

У 2021 році склад громадської ради оновлювали й вже на етапі голосування виявилось, що претенденти, які представляють різні організації, насправді причетні до ГО «Розвиток громади», яка пов’язана із бізнесменом Ігорем Кривецьким.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтесь найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-08-12 17:20:43