Україна і світ

Коворкінг – тренд сезону! Де працюють українці під час відключень світла


Коворкінг – тренд сезону! Де працюють українці під час відключень світла

Відключення світла змушують українців, які звикли працювати віддалено, повертатися в офіси або шукати місце для роботи з генератором і стабільним інтернетом. Тож працювати доводиться всюди – на заправках, у супермаркетах, кав’ярнях і коворкінгах.

У Києві кількість працівників, які почали регулярно відвідувати офіси, зросла вдвічі. У деяких компаніях, які завчасно подбали про генератори та безперебійний інтернет, і більше. Навіть у вакансіях тепер роботодавці заманюють працівників не стандартними бонусами, а генераторами.

– Багато роботодавців закликають, що в нас є Starlink, генератор, у вакансіях починають з’являтися такі явно підсвічені тези, такі роботодавці мають очевидну перевагу, – розповідає засновник Work.ua Артур Міхно.

Щодня аншлаги й у коворгінгах, де можна орендувати робоче місце на деякий час.

– У нас є повністю обладнаний підвал, і це не просто підвал-бомбосховище, це повністю обладнаний поверх. Є лаундж зона, кухня, спортзал, великий конференц-зал, і якщо буде суперблекаут, то тут можна буде жити, – каже менеджерка коворкінгу BeeWorking Анастасія Чумак.

Коштує робоче місце в коворкінгу від 700 грн за день, абонемент на місяць – 4,5 тис. гривень. Почали з’являтися і безкоштовні, де можна попрацювати. Один такий на 100 робочих місць відкрили в торговому центрі популярної мережі.

З ноутбуками й телефонами українці ідуть на звук генератора – до кав’ярень. Хоч би скільки клієнти сиділи – нікого не виганяють, бо розуміють, що нині треба працювати всім. Зазвичай люди, які приходять попрацювати на декілька годин, замовляють собі щось, тому бізнес виторгу не втрачає.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram


Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-12-14 19:24:23