Україна і світ

Коваленко спрогнозував, скільки діятимуть графіки відключення світла

Один з найімовірніших і найприємніших сценаріїв для українців – це стабілізаційні графіки до кінця березня. Якщо не буде нових обстрілів, тоді жителі залишатимуться з електрикою.

Про це заявив генеральний директор Yasno Сергій Коваленко в ефірі українського інформаційного телемарафону Єдині новини.

– Ми повертаємося до тих графіків, які існували в нас до Нового року. Ми виходимо з новорічних свят, трохи зростає споживання, підключається промисловість до споживання, тому дефіцит у країні нікуди не дівся. Ми повертаємося до графіків. На мій погляд, це гарна новина.

Графіки до кінця березня – це найімовірніший і найприємніший сценарій для нас. Після 14:00 на Київ вже дали обмеження. Ми можемо сказати, що зараз в ті проміжки часу графіків в якийсь час може бути, а в якийсь не може бути світла.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За його словами, енергосистема погіршується лише після ракетних ударів по об’єктах. Тоді енергетикам доводиться відновлювати пошкоджені станції, щоб забезпечити споживачів світлом.

– Вже майже три місяці бомблять енергосистему. Кожне влучання та ушкодження – це зменшення можливостей енергосистеми. Завдяки чому ми зі світлом? Відновлювальні роботи не припиняються ні на хвилину. Вони нас бомблять, колеги ремонтують, тому ми досі зі світлом.

Я завжди кажу просту формулу, що погіршення ситуації в енергосистемі можливе лише за нових обстрілів, які будуть з точки зору ворога успішними. Якщо будуть обстріли, тоді дивитимемося, які ушкодження та якого вони характеру, – зазначає він.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-01-03 21:47:33