Україна і світ

Котел для росіян сформований: військовий експерт про умови для контрнаступу ЗСУ

Україна звільнить тимчасово захоплені російською армією території. Військовий експерт Олег Жданов спрогнозував, за яких умов відбудеться контрнаступ Збройних сил України на Херсонському напрямку.

– Котел сформований, вогневий мішок практично зав’язаний, добили останній міст. Добили у плані його пошкодження, а не руйнування. І фактично ми вже тиждень ведемо планомірне знищення запасів цього угруповання із максимальним послабленням бойових можливостей. Другий тиждень російське командування не може ухвалити рішення, що робити. Я вважаю, що буде контрнаступ у такому гібридному варіанті, – розповів Жданов.


Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За його словами, українські захисники локально руйнують логістику російських військ на правому березі. Жданов вважає, що окупанти навряд чи зможуть оборонятися та наступати після масштабних ударів ЗСУ.

– Ми максимально намагаємося послабити угруповання, і поки росіяни дозріють, куди їм йти – сідати в оборону чи наступати – питання про наступ або оборону вже стоятиме. А чи зможуть вони оборонятися, а тим більше наступати, якщо ми ще тиждень попрасуємо їхню логістику на правому березі?

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-13 22:53:48