Україна і світ

Кошти на перший розвідкомплекс ШАРК від ініціативи ОКО ЗА ОКО зібрано

13 млн грн на перший розвідкомплекс ШАРК зібрано в рамках спільної ініціативи ОКО ЗА ОКО мережі АЗК ОККО і фонду Повернись живим.

ШАРК – це новітня українська розробка, яка здатна ефективно коригувати вогонь артилерії, зокрема й систем залпового вогню HIMARS, та виконувати ще низку бойових завдань, йдеться у повідомленні на сайті ОККО.

– 1 листопада стартувала спільна ініціатива мережі АЗК ОККО і фонду компетентної допомоги армії Повернись живим – ОКО ЗА ОКО, а вже за тиждень вдалося акумулювати 13 млн грн на закупівлю першого розвідувального безпілотного комплексу ШАРК. Усього в рамках цієї ініціативи заплановано придбати 25 таких комплексів для ЗСУ. Загальна вартість – 325 млн грн, – зазначається в повідомленні.

За словами представників ініціативи ОКО ЗА ОКО саме завдяки цій техніці українські військові зможуть коригувати артилерійський вогонь, вона допомагає менше ризикувати життям розвідників, щоб здобути цінну інформацію в тилу ворога.

photo 2022 11 09 17.35.46

– Ми вдячні нашій водійській спільноті, яка так активно підключилася до ініціативи. Таким чином, всі хто у перший тиждень листопада заправився  PULLSами автоматично долучився до наближення перемоги. 

Ми побачили, як гуртом  всього за декілька днів можемо кожну гривню з літра пального перетворити на мільйони. Певен, з такою залученістю ми швидко впораємося із завданням. Адже ми єдині і боремося за свою країну, – каже СЕО компанії ОККО Василь Даниляк.

Придбані у рамках ініціативи ОКО ЗА ОКО комплекси фонд Повернись живим розподілить, спираючись на поточну ситуацію на фронті та рекомендації Генштабу ЗСУ.

Оскільки комплекси є висококласним спеціальним обладнанням, використовувати їх зможуть, зокрема, окремі розвідувальні батальйони, спецпризначенці та підрозділи, які коригують далекобійну артилерію у складі піхотних бригад.

– Перший розвідкомплекс ШАРК — це лише початок. Попереду у рамках проєкту  ми плануємо акумулювати кошти ще на 24 таких комплекси. Загалом наша спільна з ОККО ініціатива передбачає придбання 75 безпілотників ШАРК, які, серед іншого, працюють в умовах РЕБ і мають камери з функцією автоматичного трекінгу, 25 прохідних авто, спеціально обладнаних під пункти управління польотами, і 25 пускових установок. Це — комплексний підхід до закриття потреб війська, — коментує директор Повернись живим Тарас Чмут.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Як повідомлялось раніше, мережа ОККО з 1 листопада перераховує на закупівлю розвідкомплексів по 1 гривні з кожного проданого літра пального PULLS 95 та PULLS DIESEL.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-11-09 20:55:49

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин