Україна і світ

Корупційний скандал: в Італії та Бельгії сталися арешти двох євродепутатів

В Італії та Бельгії у п’ятницю, 10 лютого, сталися арешти євродепутатів Андреа Коццоліно та Марка Тарабелли. Про це повідомляє видання Deutsche Welle з посиланням на dpa.

Політиків звинувачують у тому, що вони отримували вигоди від “третіх країн” задля впливу на рішення в Європейському Союзі. За даними ЗМІ, щодо цих депутатів ідеться про Катар та Марокко.

На початку лютого цих євродепутатів позбавили депутатської недоторканності на тлі розслідування корупційних злочинів, а також виключили з групи соціал-демократів в Європарламенті.

Зараз дивляться

У звіті Європарламенту йдеться, що Тарабелла протягом двох років “підтримував певні позиції в Європарламенті на користь третьої країни в обмін на грошові виплати” на загальну суму від €120-140 тис.

За даними слідства, Коццоліно за грошову винагороду “міг бути причетним до актів корупції, які виникли внаслідок втручання однієї чи кількох іноземних держав з метою вплинути на дебати та рішення, які ухвалюються в Європарламенті”. Обидва політики заперечують свою провину.

Корупційний скандал в Європарламенті стався у грудні 2022 року, коли у Брюсселі затримали віцепрезидентку Європарламенту Єву Кайлі та ще п’ятьох осіб.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Прокуратура Бельгії підозрює, що Катар намагався через них “вплинути на рішення Європарламенту за допомогою суттєвих грошових сум та подарунків”.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-02-11 18:45:58

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин