Суспільне мовлення

“Коробки хоробрості” для хворих дітей збирають у львівських школах: як долучитися

У львівських школах стартував проєкт “Діти для дітей”. Школярі збирають іграшки для “Коробок хоробрості”, які розміщенні у лікарнях міста. Вміст коробок — це маленькі винагороди за мужність для дітей, які зараз лікуються у медзакладах, розповіла Суспільному керівниця БФ “Крила надії” Наталія Ліпська.

За її словами “Коробки хоробрості” вже стоять у трьох лікарнях Львова: у лікарні на Дністерській, у дитячій лікарні на Орлика та у Охматдиті.

“В кожній лікарні лікуються діти, хвороби не йдуть на відпочинок. Частина процедур можуть бути болісними: уколи, перев’язки, постановки катетерів і т.д. Власне є такий психологічний прийом, щоб перемкнути увагу дитини з самої процедури на щось інше, дитині перед процедурою розказують, що якщо ти будеш мужнім і хоробрим, то вкінці зможеш обрати собі подарунок”, — розповідає Наталія Ліпська.

Тоді процедури минають легше і для дитини, і для персоналу.

“Ми хочемо, щоб у кожній маніпуляційній кожної дитячої лікарні стояли такі коробочки, наповнені невеличкими призами. Це може бути іграшка, яка вміщається у дитячу долоньку: машинка, лялечка, антистрес. Для зовсім маленьких: брязкальця, динозаври гумові, тваринки. Іграшка має бути нова обов’язково та безпечна”, — каже Наталія Ліпська.

Іграшка не має бути м’якою, адже її важко продезінфікувати. До збору іграшок можуть долучитися усі охочі. Як це зробити читайте тут.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Загалом у львівських лікарнях планують поставити 37 “Коробок хоробрості”.


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин