Україна і світ

Корегував вогонь по аеропорту Кривого Рогу: СБУ затримала ще одного агента ФСБ

СБУ зібрала беззаперечні докази вини ще одного агента ФСБ, який проводив розвідувально-підривну діяльність на Дніпропетровщині.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Зазначається, що його розвіддані передавали російським окупантам саме тоді, коли аеродром Кривого Рогу потерпав від ворожих ракетних ударів.

Зараз дивляться

Також він надсилав агресору координати об’єктів дорожньо-транспортної інфраструктури та соціальних установ, у тому числі шкіл та коледжів.

Ця інформація потрібна була загарбникам для підготовки нових повітряних атак на українське місто.

Співробітники СБУ затримали ворожого поплічника у ході контрдиверсійних заходів у прифронтових районах на півдні України.

– За даними слідства, зловмисником є місцевий житель, колишній працівник одного з найпотужніших промислових гігантів регіону. У травні минулого року кадровий співробітники 5-ї служби ФСБ дистанційно залучив його до негласної співпраці. Для вербування ворог використовував один з прокремлівських Телеграм-каналів, де фігурант активно висловлювався на підтримку збройної агресії РФ, – йдеться у повідомленні.

Для виконання ворожих завдань зрадник об’їжджав місто і здійснював приховану фотофіксацію інфраструктури. Після чого відправляв “звіт” до ФСБ у вигляді відміток на електронних картах, медіафайлів з прив’язкою до місцевості і детальним описом об’єктів з прилеглою територією.

Під час обшуку у зловмисника вилучено мобільний телефон із доказами його листування з агресором.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

На підставі зібраних доказів суд визнав його винним за ч. 2 ст. 111 КК України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Суд призначив йому 15 років тюрми з конфіскацією майна.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-03-27 20:08:28

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин