Україна і світ

Координував роботу окупантів: ексміністра освіти Табачника підозрюють у держзраді

Колишньому міністру освіти і науки України Дмитру Табачнику повідомили про підозру у державній зраді.

За даними слідства, він допомагав колаборантам на окупованих частинах Херсонської та Запорізької областей.

Про це повідомили на сайті Офісу генпрокурора.

У тексті підозри зазначається, що 1 травня Табачник сконтактував колаборантів окупованих територій Володимира Сальдо і Євгена Балицького із заступником міністра охорони здоров’я РФ Андрієм Плутиницьким для організації процесів у сфері охорони у захоплених населених пунктах. При цьому він діяв як представник вищих органів влади РФ.

18 червня Табачник листувався з Сальдо для організації зустрічі з “міністром надзвичайних ситуацій” в окупованому Криму для розв’язання питання про створення “служби з надзвичайних ситуацій”, підписання “договору” про співпрацю з “Управлінням внутрішніх справ у Херсонській області” та створення служби “112”.

Наприкінці липня Табачник дізнався у Сальдо та Балицького про кількість об’єктів інфраструктури, закладів освіти, медичних установ і виборчих дільниць.

– На підставі цієї інформації Табачник подав на ім’я заступника голови уряду РФ доповідну записку про необхідність озброєної охорони для цих об’єктів, – йдеться у підозрі.

Крім цього, Табачник доповідав працівнику ФСБ Росії про некомпетентність Балицького у створенні мережі аптек на окупованій територій.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

СБУ повідомила ексміністру освіти про підозру у держзраді в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 ККУ). Йому загрожує від 15 років за ґратами до довічного ув’язнення з конфіскацією майна.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-11-23 00:41:30

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин