Україна і світ

Контрнаступ ЗСУ: в Німеччині воїнів ЗСУ готують до нового контрнаступу

На американській базі в Німеччині українські військові проходять комплекс навчань, який має допомогти Україні намітити наступний етап контрнаступу для відвоювання тимчасово окупованих територій.

Про це пише видання The New York Times.

Під час навчань військові відпрацювали низку варіантів наступу. У четвер на заняттях були присутні найбільш високопоставлені американські генерали.

Зараз дивляться

Окреслено стратегії, ризики та переваги різних наступальних дій. Та зрештою український Генштаб вирішуватиме, якого сценарію дотримуватися, а американські військові чиновники, за їхніми словами, виступатимуть як консультанти.

Варто зазначити, що верховний головнокомандувач союзними військами в Європі, генерал Крістофер Каволі назвав феноменальною адаптивність українських військових.

Один із варіантів контрнаступу ЗСУ полягає у спробі просунутися на північному сході або сході України, зокрема в Донецькій і Луганській областях.

Україна також може почати наступ на півдні, націлившись на сухопутний перехід до Криму. У січні глава Пентагону Ллойд Остін в інтерв’ю Washington Post назвав цю мету реалістичною на цей рік.

Українських військових навчають на кількох системах озброєння, що поставляються США, таких як гаубиці. Програму також розширили, щоб навчати наших воїнів працювати підрозділами розміром з роту і батальйон, синхронізувати використання артилерії та бронетехніки.

З січня збройні сили США навчили понад 1 000 українців. З лютого минулого року кількість навчених наших військових перевищила 4 000 осіб.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Навчання проходять також солдати Національної гвардії. Українських пілотів навчають фахівці Каліфорнійської повітряної національної гвардії, як у Каліфорнії, так і в Україні.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-03-03 17:56:17

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин