Україна і світ

Контрнаступ ЗСУ – Данілов заявив, що про час і місце знають не більше п’яти людей

Деталі майбутнього контрнаступу Збройних сил України знають лише четверо-п’ятеро людей. Тому варто обережно сприймати ті чи інші заяви на цю тему.

Про це розповів секретар Ради нацбезпеки та оборони (РНБО) Олексій Данілов у коментарі Радіо Свобода.

Він звернув увагу, що коли президент Володимир Зеленський робить заяви про контрнаступ, він не озвучує деталей.

Зараз дивляться

– Я можу сказати, що сьогодні людей, які володіють інформацією, де, коли та в який спосіб будуть розпочинатися ті чи інші дії, не більше чотирьох-п’яти осіб на планеті, – зазначив Данілов.

Він попередив, що коли лунають певні заяви про майбутній наступ ЗСУ, то вони можуть не відповідати дійсності, оскільки “це питання абсолютно закрите”.

– Коли розпочнуться ті чи інші військові дії, операції, це інформація для дуже обмеженого кола осіб. Коли почнеться – ви все це побачите, ми будемо розуміти, що почалося те, на що ми очікували, – наголосив Данілов.

Секретар РНБО прогнозує, що події на фронті розвиватимуться не на користь РФ. Окупанти будуть вимушені залишити територію України.

– Події будуть не на користь РФ. Ми розуміємо, що і для чого робимо… Вони всі звідси підуть. Або добровільно залишать наші території, або вантажем 200, – підсумував Данілов.

Нещодавно міністр оборони України Олексій Резніков заявляв, що контрнаступ ЗСУ має розпочатися протягом квітня – травня. Терміни пов’язані з погодними умовами.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Представниця США при НАТО, посол Джуліанна Сміт припустила, що Україна може розпочати контрнаступ протягом найближчих тижнів.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-04-06 19:48:32

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин