Україна і світ

Конфісковані кошти олігарха Малофєєва Україна може отримати через кілька тижнів – Маслов

Конфісковані в США 5,4 млн доларів, які належали російському олігарху Костянтину Малофєєву, передадуть Україні. Щодо цього є відповідне рішення американського суду.

Про це в ефірі національного телемарафону розповів голова комітету Верховної Ради з питань правової політики, народний депутат Денис Маслов.

Він наголосив, що це знакова подія для України.

Зараз дивляться

– Думаю, що гроші передадуть швидко, адже є рішення Міністерства юстиції США та генеральний прокурор США санкціонував передавання цих коштів Україні. Я думаю, що питання перерахування не займе багато часу – максимум кілька тижнів, – зауважив Денис Маслов.

За його словами, уряди США та України разом працювали над пропозиціями щодо можливості конфіскації у російських олігархів їхніх активів у Сполучених Штатах.

Передавання цих коштів – це результат ухваленої у грудні 2022 року поправки до бюджету США.

Денис Маслов сподівається, що інші країни, де так само заблоковані активи російських олігархів, наслідують приклад США і передадуть ті кошти Україні.

Голова комітету Верховної Ради з питань правової політики наголосив, що олігарху Малофєєву також загрожує до 40 років ув’язнення в США.

Напередодні, 3 лютого, генеральний прокурор США Меррік Ґарланд на зустрічі з українським колегою Андрієм Костіним оголосив, що конфісковані активи російського олігарха Костянтина Малофєєва на суму 5,4 млн доларів передадуть Україні.

Це перша в історії передача конфіскованих російських активів для України, зазначає CNN.

Нагадаємо, що Костянтин Малофєєв потрапив під американські санкції ще у 2014 році. Проте олігарх усіляко ухилявся він них, тому у квітні 2022 року у США конфіскували його активи. У червні кошти Малофєєва на банківському рахунку в США арештували.

Наприкінці грудня Конгрес США ухвалив поправку про фінансування федерального уряду, яка передбачає право Мін’юсту передавати Держдепу конфісковані активи, які потім підуть на допомогу Україні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-02-04 14:57:29

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин