Україна і світ

Компот із винограду на зиму: рецепт з гілочками та без них


Компот із винограду на зиму – чудова ідея вітамінного напою, який подобається і дорослим, і дітям.

Прості рецепти виноградного компоту на зиму з гілочками та без них – читайте в матеріалі.

Компот із винограду на зиму

Для цієї заготівлі підходять як темні, так і світлі сорти винограду. Проте врахуйте, що темний виноград надає напою більш насиченого кольору і багатшого смаку.

Зараз дивляться

Інгредієнти на трилітрову банку:

  • виноград – 400-500 г
  • цукор – 1-1,5 склянки
  • лимонна кислота – 1/2 ч. л.
  • вода кип’ячена – 2,5 л

Приготування:

  1. Виноград гарно миємо та відкидаємо на друшляк. Потім перекладаємо у стерилізовану банку.
  2. Також у банку всипаємо цукор та лимонну кислоту.
  3. Воду доводимо до кипіння і переливаємо у банку з виноградом.
  4. Банку з компотом із винограду відразу закатуємо. Потім обережно перевертаємо кришкою вниз та залишаємо до охолодження, накривши ковдрою чи теплим рушником.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви хочете приготувати компот з винограду з гілочками, то рецепт залишиться майже таким самим, але є кілька нюансів, які варто врахувати.

Компот із винограду на зиму з гілочками

  • Залишаючи виноград на гілочках, переконайтеся, що гілочки здорові та не пошкоджені. Іноді на гілочках можуть бути залишки пилу або сміття, тому їх також потрібно ретельно промити разом з ягодами під проточною водою.
  • Компот з винограду з гілочками на зиму варто простерилізувати. Трилітровій банці напою достатньо буде 20 хвилин стерилізації.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-29 11:54:22