Україна і світ

Компанія Microsoft подолала позначку в $3 трлн. ринкової вартості

Компанія Microsoft вперше подолала позначку в $3 трлн. ринкової вартості. Раніше таких показників досягала тільки корпорація Apple.

Що відомо про рекордний капітал Microsoft

Так, торги на біржі цінних паперів 24 січня вказали на здорожчання акцій Microsoft на 1,5% – у валюті це була позначка в $3 трильйони. Примітно, що крім Apple це єдина корпорація, яка змогла досягти таких висот.

За заявами аналітиків, успіх Microsoft пов’язують із розробками в галузі штучного інтелекту. Компанія регулярно анонсує нові функції у своїх пристроях. Також компанія є великим акціонером OpenAI, ентузіасти якої створили гучний ChatGPT з ШІ.

Зараз дивляться

Варто зазначити, що в січні Microsoft на короткий термін обігнала Apple за вартістю. Зараз творці iPhone мають капітал у $3,01 трлн.

Нещодавно директори Microsoft і OpenAI розповіли про майбутнє ШІ. Експерти натякнули, що бот GPT-4 зможе краще розуміти людину, і навіть краще аналізувати аудіо. Та й загалом чат-бот зможе краще робити все те, що вміє зараз – від написання есе до написання коду. Гендиректори впевнені, що розробка принесе людству більше робочих місць, а не навпаки забере роботу в людей.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-01-25 11:28:47

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин