Україна і світ

Командування РФ має бути притягнуте до відповідальності – Кулеба про рішення щодо MH17

Вирок окружного суду в Гаазі у справі щодо авіакатастрофи малайзійського рейсу MH17 на окупованій частині Донбасу є сигналом для Кремля, що жодна брехня не допоможе уникнути правосуддя.

Про це написав український міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на своїй сторінці у Twitter.

– Вітаю перші вироки за збиття MH17. Титанічна спільна робота України, Нідерландів, Бельгії, Австралії, Малайзії. Ці рішення надсилають сигнал РФ: жодна брехня не допоможе уникнути правосуддя, – йдеться у повідомленні Кулеби.

Український міністр додав, що уся “вертикаль командування російських злочинців” має бути притягнута до відповідальності.

Вирок суду у справі MH17

Раніше в Гаазі окружний суд виніс вирок у справі про збиття російською ракетою малайзійського рейсу MH17. Згідно з вироком суддів, у 2014 році пасажирський літак був збитий ракетою російського виробництва з комплексу Бук, який був ввезений на окуповану українську територію з Росії. Запуск ракети відбувався з поля під Первомайськом.

В результаті атаки російських терористів по літаку загинуло 283 пасажири і 15 членів екіпажу.

Вирок суду також встановив, що територія Донецької області, звідки був завданий удар по літаку, так звана ДНР, на момент атаки знаходилась під контролем Росії.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Крім того, суд у Гаазі визнав винними в аварії цивільного літака та трьох із чотирьох фігурантів справи MH17. Йдеться про Сергія Дубинського, Леоніда Харченка та Ігоря Стрєлкова (Гіркіна). Четвертого підозрюваного, підполковника запасу ВДВ Олега Пулатова, оголошено невинним у справі про авіакатастрофу.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-11-17 23:06:11

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин