Україна і світ

Командування Медичних сил ЗСУ: За рік ми навчилися бути воїнами за своїм духом

Медичні сили ЗСУ від початку широкомасштабного вторгнення росії в Україну організували якісне медичне забезпечення по всій лінії зіткнення, зокрема наземну та аероевакуацію, тим самим знизили рівень первинних ампутацій і втрат в цілому.

Про це йдеться у повідомленні Командування Медичних сил ЗСУ.

«Минув рік від початку широкомасштабного вторгнення. Рік, в якому ми втрачали, але підіймалися. Ми навчилися бути воїнами за своїм духом — тисячі цивільних громадян вирішили вступити до лав ЗСУ. Чимала частина стала військовими медиками-побратимами», — акцентується у повідомленні.

Спільними зусиллями з Міністерством охорони здоров’я України Медичні сили ЗСУ створили Єдиний медичний простір; налагодили співпрацю з міжнародними партнерами задля якісної реабілітації українських військовослужбовців за кордоном.

«Наші лікарі довели, що здатні втілювати унікальні операції, діставати бойові частини снарядів, рятуючи життя воїнів; проводити лапароскопічні операції в польових шпиталях; врешті, здійснювати діяльність у повному оточенні ворога», — зазначають у Командуванні Медичних сил ЗСУ.

Там підкреслили, що цей рік мав довгих 365 днів відповідальності, суцільної боротьби з вірою у Перемогу.

«Дякуємо кожному, хто прокладає цей шлях в лавах медичного фронту.

Ми впевнені в тому, що цей рік стане переможним для нашого Народу та усього цивілізованого світу. Разом ми непереможні! Слава Україні!» — резюмували у Командуванні Медичних сил ЗСУ.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-02-24 12:23:59