Львівський портал

Командир 80 бригади відреагував на звільнення

Командир 80 окремої десантно-штурмової Галицької бригади Еміль Ішкулов після повідомлень про його звільнення подякував підлеглим за службу. Про це він повідомив у Facebook.

Він зазначив, що бригада має гарну репутацію та потужнйи потенціал.

«Панове офіцери, сержанти, солдати 80 окремої десантно-штурмової Галицької бригади! За 1 рік і 7 місяців служби в колективі «Сталевих Галицьких Левів» були різні моменти – були досягнення, успіхи, були звичайно й втрати. Але я надзвичайно гордий, що був командиром потужної, славетної  80 одшбр! Яка має круту репутацію в ЗСУ, яка має потужний потенціал з найкращих командирів, офіцерів, сержантів, солдат. Яка понад 10 років, з першого дня війни викликає жах і страх в орків. Щиро вдячний кожному з вас за шалену підтримку, яку ви проявили. Це надзвичайно потужно та цінно. Як написав Юрій Бутусов «тільки злагоджений колектив здатний на такі дії». Сподіваюсь, що і надалі ви будете одним злагодженим та потужним колективом», – заявив Еміль Ішкулов.

Передісторія

29 липня 80 окрема десантно-штурмова Галицька бригада, яка отримала інформацію про потенційне зняття з посади комбрига, полковника Еміля Ішкулова, виступила проти такого рішення.

Причина звільнення полягає в тому, що Ішкулов відмовився виконувати завдання, яке було неспівмірне з силами бригади.

У зверненні військові вимагали залишити на посаді Ішкулова і запевняли, що готові надалі виконувати бойові завдання під його керівництвом.

«Це командир, який детально планує всі операції. Адже для нього на першому місці – життя кожного з нас. Це професійний військовий, який розуміє сучасне поле бою та адекватно реагує на виклики російсько-української війни», – зазначають військові у зверненні.

За їхніми словами, командири, які мають авторитет і досвід, «неугодні» для вищого керівництва ЗСУ.

Згодом у ДШВ повідомили, що Еміля Ішкулова мають призначити на вищу посаду. А новопризначений командир 80 бригади – «грамотний бойовий офіцер», який є лицарем орденів Богдана Хмельницького всіх ступенів та тривалий час успішно вів бойові дії у складі цієї бригади.

За даними ЗМІ, Еміля Ішкулова звільнили з посади після суперечки з командуванням щодо нереалістичних завдань.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-07-30 15:02:18