Україна і світ

Колишній кремлівський радник назвав того, хто може загрожувати режиму Путіна

Колишній радник Кремля Сергій Марков назвав Євгена Пригожина голосом народу, бо говорить правду. А ще множаться чутки про те, що бізнесмен може становити загрозу для правління Володимира Путіна.

Про це пише американський журнал Newsweek.

Війна в Україні триває вже майже дев’ять місяців. Російська армія щосили намагається досягти хоч якихось серйозних цілей.

Успішний контрнаступ України також посилив політичний тиск на Путіна з метою переломити хід війни. Союзники президента все частіше критикують те, як велася війна.

Останнім часом деякі аналітики припустили, що Пригожин — засновник приватної військової компанії Ліга (відомої як Вагнер) — може становити загрозу для правління Путіна.

Пригожин на прізвисько “кухар Путіна” нещодавно потрапив у заголовки газет за гостру критику на адресу воєначальників та російських олігархів, що викликало чутки про те, що він, можливо, прагне консолідувати владу в Росії.

Раніше Марков — колишній радник Путіна — похвалив Пригожина за заклик російських олігархів зробити більший внесок у просування путінських збройних сил до перемоги над Україною.

– Євген Пригожин сказав, що російські олігархи мають більше допомагати країні, допомагати [спецоперації]. Російські олігархи, по суті, не заробили свої мільярди, а спритно потягли їх під час поділу спільного радянського майна. А тепер вони намагаються змінити громадянство на ізраїльське чи вірменське, чи узбецьке та вкрасти там ці мільярди, — написав Марков.

За словами Маркова, Пригожин стає голосом народу, бо каже правду.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нагадаємо, що у вересні в мережі з’явилося відео, на якому Євген Пригожин особисто вербує російських засуджених для участі у війні проти України.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-11-20 17:25:12

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин