Україна і світ

Коли західні танки Leopard, Abrams і Challenger з’являться на полі бою – Жданов дав відповідь

Танки, які передають Україні західні партнери, знадобляться для контрнаступальних операцій, які відбудуться не раніше березня.

Про це в коментарі Фактам ICTV розповів військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Олег Жданов.

На питання, чи зможуть змінити ситуацію на полі бою сумарно усі танки, які передають Збройним силам України західні партнери, Жданов відповів заперечно.

Зараз дивляться

– Ні, вони зараз нічого не зроблять. Зараз з’явитись на полі бою може з’явитись тільки рота Challenger 2, оскільки Велика Британія казала, що передадуть їх Україні негайно… Решту танків ми отримаємо не раніше березня, – сказав він.

Водночас військовий експерт каже, що танки радянського зразка, які Україні передають, можуть з’явитись на фронті хоч завтра, якщо вони сьогодні прибудуть в Україну.

За словами Жданова, моделі західних танків, які будуть передані України, передбачають проведення контрнаступальних операцій.

– А контрнаступальні дії у нас будуть тільки після того, як ми завершимо оборонну операцію щодо тієї спроби наступу, яку готує Путін… Треба зняти рожеві окуляри і припинити казати про контрнаступ, тому що наше головне завдання зараз – успішно провести оборонну операцію, – сказав він.

Жданов уточнив, що головними завданнями оборонної операції України є утримання рубіж оборони та виснажити сил та ресурсів противника, зокрема й тим, щоб нанести максимальне ураження військам ворога.

23 harakterystykytankiv2

При цьому військовий експерт вважає, що попри те, що Україна отримає одразу три різновидності танків – німецькі Leopard, американські Abrams та британські Challenger, обслуговування та ремонт танків не мають стати суттєвою проблемою.

– Проблеми будуть, але для нас це не новина і я так розумію, що ми маємо досвід – подивіться на нашу артилерію. У нас всі (різновидності, – Ред.) артилерії, що є в наявності в європейських країнах. Теж саме, кожна гармата має свої унікальні особливості, кожна гармата потребує власних запчастин і фахівців, які можуть її обслуговувати та ремонтувати. Теж саме буде і з танками, – сказав він.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Олег Жданов додав, що у порівнянні з умовними гаубицями M777, обслуговування не варто порівнювати, а от порівнюючи з САУ, як, наприклад, французькі Caesar чи німецькі PzH 2000, то “треба ще подивитись, хто складніше”.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-01-26 00:59:42

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин