Україна і світ

Коли в Україні закінчиться війна: МЗС Туреччини зробило прогноз

Війна Росії проти України має закінчитися до 2025 року.

Таке сподівання висловив міністр закордонних справ Туреччини Хакан Фідан, пише CNN Turk і Turkrus.

– Цей рік складний, сподіваємося на мир у 2025 році. Війна має припинитися зараз. Наш президент закликає до миру, використовуючи всі свої лідерські якості, – зазначив Фідан.

Туреччина про закінчення війни в Україні

Як зауважив Фідан, Туреччина активно закликає до миру і робить це з різних міжнародних платформ, зокрема, НАТО та Євросоюзу. Міністр МЗС наголосив, що війна перетворилася на затяжний конфлікт, що призводить до значних втрат для обох сторін.

Зараз дивляться

Крім того, Фідан висловив занепокоєння щодо можливості розповсюдження війни на ширший регіон, що може мати непередбачувані наслідки. Він звернувся до Європи із закликом приділити більше уваги ситуації в Україні, адже є високі ризики поширення війни в інші країни.

Міністр зазначив, що війна на виснаження не приносить перемоги жодній зі сторін, а лише поглиблює гуманітарну кризу та економічні втрати. Він закликав міжнародну спільноту активізувати свої зусилля для досягнення сталого миру в регіоні.

Нагадаємо, що під час зустрічі з головою України Володимиром Зеленським у Туреччині президент Реджеп Тайїп Ердоган висловив намір провести мирний саміт за участі РФ.

Війна в Україні, Туреччина

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-03-19 14:29:04

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин