Україна і світ

Коли українці дізнаються про отримання системи Patriot – пояснення Повітряних сил ЗСУ

Україна поки що не отримувала американські зенітні ракетні системи Patriot. Українці дізнаються, що ця система ППО прибула, коли вона вперше зіб’є російський літак.

Про це розповів речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

– Немає поки що, не бачив. Коли буде – то дізнаєтеся, коли буде збито перший рашистський літак, – наголосив він.

Речник уточнив, що багато хто зараз запитує, чи здатні комплекси Patriot збивати російські гіперзвукові ракети Кинджал. Ігнат зазначив, що це стане відомо лише після застосування Patriot в Україні.

Зараз дивляться

– Важко відповісти, ніхто ще не робив цього. Будемо пробувати, намагатися збивати і Кинджали. Але сказати зараз важко, чи здатен цей комплекс це робити, треба втілювати це на практиці, – заявив Ігнат

Останнім часом кілька разів з’являлася інформація, що Україна начебто вже отримали систему ППО Patriot.

Зокрема, сьогодні видання Financial Times повідомило, що в Україну начебто прибула одна із двох систем Patriot, які мають надати США та Німеччина. Проте вона ще не була введена в експлуатацію. Пускові установки Patriot пообіцяли надати й Нідерланди.

Раніше західні ЗМІ оприлюднили заяву міністра оборони Польщі Маріуша Блащака про начебто прибуття до України системи ППО Patriot. Пізніше в польському міністерстві зауважили, що поява такої інформації пов’язана з помилкою під час перекладу: Блащак мав на увазі, що позитивне рішення щодо Patriot було прийнято завдяки зусиллям Варшави.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У Повітряних силах ЗСУ тоді також спростовували, що Україна отримала цю систему ППО.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-03-10 17:43:18

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин