Львівський портал

Коли почнуть реконструкцію пункту пропуску «Шегині – Медика»

Реконструкцію у пункті пропуску «Шегині – Медика» на кордоні з Польщею планують розпочати ще у 2024 році. Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Так, на цей пункт пропуску чекає реставрація і модернізація з розділенням ділянок на в’їзд та виїзд із України. Роботи збираються почати ще цьогоріч із виїзної частини.

У тендері на реконструкцію, який проводила Державна митна служба України, перемогла польська компанія Unibep SA. За це вона отримає 23,5 млн євро, ці кошти – кредит від Польщі.

«Почати реконструкцію цього пункту пропуску мали ще до повномасштабного вторгнення, але через відомі обставини цього не сталося. Сподіваюся, цього разу проєкт вдасться реалізувати попри все. Нам важливо зменшити час очікування людей на кордоні та розбудувати прикордонну інфраструктуру з думкою про всіх, хто буде нею користуватися», – відзначив Максим Козицький.

Як пишуть Наші гроші, на виїзді та на в’їзді у пункт пропуску «Шегині – Медика» зведуть службові будівлі з громадськими туалетами, павільйони паспортного та митного контролю, бокси поглибленого огляду транспорту зі складом для затриманих вантажів, вагові комплекси, навіси тощо.

Також тут влаштують системи відеоконтролю, зчитування номерів і контролю доступу, сигналізації, кабельну мережу, вольєри для двох собак, очисні споруди та інше.

Всі роботи мають виконати до кінця 2028 року.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-08-28 17:08:19