Україна і світ

Коли можлива нова масована ракетна атака: Гуменюк назвала дату

Наступного разу Росія може завдати масованого ракетного удару по території України 24 лютого, тобто на річницю повномасштабного вторгнення.

Про це заявила в ефірі телемарафону речниця пресцентру Сил оборони Півдня Наталя Гуменюк.

– Якщо говорити про відстань від одного масованого удару до іншого – це, як правило, до двох тижнів – наступна атака можлива якраз 24 лютого. Пам’ятаючи про тяжіння ворога до сакральних дат, треба бути напоготові, – пояснила вона.

За її словами, станом на 13 лютого корабельне угруповання, яке РФ утримує на бойовому чергуванні, чисельно не змінилося, зокрема у Чорному морі стоять два підводні ракетоносії, споряджені вісьмома Калібрами.

Зараз дивляться

– Це свідчить про те, що ворог не відмовився від ракетних атак. Вони можуть бути залучені як до масованої або комбінованої ракетної атаки, так і до точкових ударів…Але ми пам’ятаємо про те, що вони частіше грають м’язами, а напоготові мають ще й надводні ракетоносії, які перебувають в пунктах базування, і, ймовірно, проходять переспорядження і готуються до наступного виходу, – додала Гуменюк.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

10 лютого РФ завдала чергового ракетного удару по території України, випустивши  71 ракету по об’єктах критичної інфраструктури. Повітряні сили ЗСУ знищили 61 крилату ракету.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-02-13 12:42:25