Україна і світ

Коли дізнаєтеся, що ми купили, світ перевернеться: Сергій Притула про гроші на Bayraktar

Ведучий та волонтер Сергій Притула розповів про подальшу долю трьох Bayraktar, коли вони вирушать на фронт і куди підуть кошти, зібрані на них.

За словами Притули, вони мають прибути в Україну в другій половині серпня, якщо не буде жодних форс-мажорів з логістикою. Подальша доля їхнього використання – виключно рішення міністерства оборони.

– Не знаю, за ким саме будуть закріплені ці борти, ми хотіли б, щоб вони попрацювали в системі військово-морських сил України, але там уже як вище командування вирішить. У нас є усна домовленість з міністром оборони про те, що коли ворожі сили будуть відпрацьовані одним із цих бортів, то міноборони та їхні ресурси наголошуватимуть, що працював саме Народний Байрактар, – розповів Сергій.

Каже, ставили собі за мету – зібрати гроші та купити три Bayraktar, але турецька компанія Baykar вирішила подарувати безпілотники Україні. Таким чином, є понад 600 млн. грн. Наголошує, куди підуть гроші, поки що сказати не може, проте процес триває.

– Воно має пройти деякі етапи… Ті закупівлі, які ми хочемо зробити, це не зайти в гастроном. Це унікальні речі, ми визначилися, що це має бути. Перебрали безліч варіантів… Важливо було, щоб це придбання відповідало очікуванням людей, які переказували гроші. Ми перебирали різні варіанти для того, щоб обрати той, який принесе смерть ворогам у великих масштабах, – наголосив волонтер.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Сподівається, що за 2-3 тижні вже зможе розповісти людям, що вони запланували придбати за ці гроші.

– Ви коли дізнаєтесь, що ми купили, якщо все вийде, то у вас світ перевернеться. Це буде гучно, – наголосив Притула.



Коли дізнаєтеся, що ми купили, світ перевернеться: Сергій Притула про гроші на Bayraktar
Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-22 12:34:12

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин