Україна і світ

Клітини-кілери: знайдено нову терапію проти дитячого раку мозку Новий метод боротьби з дитячим раком мозку – природні клітини-кілери. 14 Серпня, 15:08


Природні імунні клітини-кілери можуть ефективно знищувати пухлини рідкісної форми дитячого раку мозку – до такого висновку дійшли американські науковці, які опублікували  у журналі Bioactive Materials результати своєї нової роботи.

Природні клітини-кілери на захисті життя

Клітини, які зазвичай патрулюють організм і атакують віруси, бактерії та інші патогени виявилися перспективними у боротьбі з рідкісним видом раку, що вражає центральну нервову систему у дітей.

— Клітини-кілери є поліцейськими організму. Наша мета — збільшити як кількість, так і якість цих клітин, зробивши їх більш потужними, —  наголосив провідний автор дослідження.

Разом зі своєю командою він проаналізував здатність цих клітин знищувати конкретний тип раку, відомий як злоякісна рабдоїдна пухлина.

Зараз дивляться

Хоча захворювання є рідкісним, воно становить 20% усіх пухлин центральної нервової системи у дітей віком до трьох років. І досі не існувало стандартної терапії для тих, хто страждає на рак мозку.

Щоб з’ясувати,  чи можна лікувати цю хворобу з меншими побічними ефектами порівняно з традиційними методами (хіміотерапія чи променева терапія), дослідники провели експеримент.

Вони перепрограмували стовбурові клітини людини, що дозволило уникнути ризику відторгнення імунною системою.

Дослідження все ще перебуває на ранній стадії, але перші результати випробувань відкривають шлях до розробки нових, менш токсичних методів лікування дитячих пухлин мозку.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

ДжерелоMedicalxpress

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-14 15:13:09