Україна і світ
Класична панакота: рецепт ніжного десерту

Класична панакота здатна вразити будь-якого гурмана. У перекладі з італійської назва означає варені вершки, адже готують десерт саме з них.
Рецепт панакоти, що тане на губах – у матеріалі Фактів ICTV.
Панакота: класичний рецепт італійського десерту
Солодке вершково-кремове желе нагадує морозиво, але традиційна панакота містить набагато менше калорій: у 100 г десерту лише 223 ккал.
Тож спробувати вишукану італійську страву можуть навіть ті, хто пильно стежить за фігурою. Отже, класичний рецепт передбачає наступні продукти.
Інгредієнти:
- 500 мл молока
- 250 мл вершків ( 30% жирності)
- 100 г цукру
- 1 ч. л. ванільного екстракту
- 2 ч. л. желатину
- 2 ст. л. холодної води
Рецепт панакоти – приготування покроково:
- Почніть зі змочування желатину згідно з інструкцією на пакуванні: висипте його у невелику глибоку посудину, залийте необхідною кількістю води та залиште набухати.
- Після того, як желатин збільшиться в об’ємі, добре прогрійте його на маленькому вогні, доки він повністю не розчиниться у воді. Цей етап дуже важливий для отримання однорідної консистенції панакоти.
- У міру того, як желатин розчиняється, змішайте молоко з вершками та поставте на плиту, щоб підігрітися. Не доводьте суміш до кипіння.
- Додайте цукор та ванільний екстракт до вершково-молочної суміші й ретельно перемішайте, поки цукор повністю не розчиниться.
- Тонким струменем налийте желатин у суміш вершків та молока. Щоб уникнути утворення грудочок, можна перед цим процідити желатинову суміш через дрібне ситечко.
- Розлийте масу у формочки та поставте в холодильник щонайменше на три-чотири год. повного застигання.
- Після того, як панакота застигне, її можна подавати зі свіжими фруктами, ягодами або соусом, солоною карамеллю чи розтопленим шоколадом.
Сирна панакота готується майже так само, тільки до вершково-молочної маси додають домашній сир.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2025-01-06 17:10:00