Україна і світ

Кинулись у палаючий дитсадок: як місцеві жителі рятували дітей після падіння гелікоптера у Броварах

До прибуття пожежних на місце падіння гелікоптера у Броварах люди самотужки евакуювали кілька десятків дітей з будівлі дитсадка.

Про це розповів спеціальний кореспондент програми Факти тижня Сергій Костеж.

– Кілька десятків людей з навколишніх будинків побігли прямо у вогонь рятувати тих, хто був на борту, та дітей з дитячого садочка. Це робили звичайні люди, які могли продовжувати знімати все на телефон з вікон сусідніх будинків, чи відійти на безпечну відстань. Але ні, вони кинулися в палаючий дитсадок, наковталися диму, але зробили максимум, – написав він.

Електрик Василь Наумлюк на власні очі бачив падіння гелікоптера. В першу хвилину після катастрови він та ще кілька чоловіків винесли з дитсадка більше 10 дітей.

– Ще одні герої – власне пожежники. За словами очевидців, вони приїхали буквально за кілька хвилин і одразу взялися до справи. Результат зусиль всіх, хто був поряд і прибув вчасно – серед загиблих станом на зараз лише одна дитина, хоча час був – початок дев’ятої, і дві групи дітей вже були в будівлі дитсадка, – зазначив Костеж.

Нагадаємо, вранці 18 січня в Броварах Київської області на територію дитячого садка впав вертоліт. Внаслідок катастрофи загинуло 14 осіб, серед яких одна дитина.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

На борту гвинтокрила перебувало керівництво МВС – міністр МВС Денис Монастирський, перший заступник міністра Євген Єнін та державний секретар Юрій Лубкович. Усі вони загинули.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-01-18 20:33:11

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин