Україна і світ

Кінозірка Кіра Найтлі озвучила щоденник української дівчинки з Харкова

Харків’янка Єва Скалієцька

Британська акторка Кіра Найтлі озвучила аудіоверсію щоденника 12-річної харків’янки Єви Скалієцької «You Don’t Know What War Is» («Ти не знаєш, що таке війна»).

Про це повідомляє видавництво Bloomsbury, яке виграло права на публікацію щоденника Єви. Bloomsbury відоме своєю публікацією у Великій Британії книжки про Гаррі Поттера.

Зазначається, що 12-річна дівчинка описала життя у Харкові під час бомбардувань та обстрілів у перші дні війни. Вона з бабцею провела цей час у підвалі. Єва записала усе, що відбувалось з нею у ті дні, що відображає погляд на війну очима дитини.

«Це неймовірно важлива історія, яка є водночас сильною та глибоко зворушливою. Я вважаю за честь бути частиною цієї публікації, розповідаючи надзвичайну історію Єви про натхнення та хоробрість», — заявила акторка Кіра Найтлі. Вона каже, що щоденник харків’янки справив на неї величезний вплив.

Кіра Найтлі під час запису аудіокниги

Аудіоменеджер Том Скіпп наголосив, що йому сподобалася, як Кіра Найтлі передала вдумливий і проникливий голос авторки. «Для Єви дуже важливо, що Кіра вирішила працювати над цією важливою книгою, і Кіра зробила щось справді особливе зі своїм підходом до неї. Вона віддає належне невинному, молодому, але мудрому не по роках тону Єви, а ідеальний образ Кіри є чутливим, інтимним і, зрештою, надзвичайно переконливим», — додав він.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Щоденник вийшов у жовтні з обкладинкою, натхненною українським народним мистецтвом від української ілюстраторки Анастасії Стефурак, особистими фотографіями Єви та картами Харкова, України та Європи від харків’янки-переселенки Ольги Штонди.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-10-27 02:04:04