Україна і світ

Кінологи-прикордонники збільшують кількість службових собак для пошуку мінно-вибухових предметів

Ілюстративне фото

Спеціалісти кінологи зі службовими собаками Південного регіонального управління нещодавно пройшли спеціальні навчання з напрямку «мінно-пошукова служба». Про це повідомила Держприкордонслужба України.

Тренування проводили в одному з кінологічних центрів на найрізноманітніших локаціях – на залізниці, у розвалених будівлях, підвалах, в лісі, на стоянці автотранспорту тощо. Днями ще десять кінологів отримали сертифікати про підготовку службових собак з цього напрямку. Наразі вони повернулися до своїх підрозділів, щоб вдосконалити свої навички з пошуку мінно-вибухових пристроїв. Вже скоро кінологи зі своїми чотирилапими підопічними прибудуть у райони виконання бойових завдань.

Зауважимо, що з початком широкомасштабного вторгнення кінологи Держприкордонслужби збільшили кількість службових собак з мінно-пошукового профілю. Це, перш за все, дозволить відшукати небезпечні предмети на найбільш загрозливих напрямках, що убезпечить службу колег на тих ділянках кордону і прикордоння, де окупанти залишили чимало смертоносних пасток. Також ці вміння кінологів наразі дуже затребувані на усіх ділянках кордону, де можливі диверсії противника. Нагадаємо, нещодавно українські прикордонники-кінологи переймали досвід у литовських колег з Центру підготовки спеціалістів Служби охорони державного кордону при Міністерстві внутрішніх справ Литовської Республіки, де пройшли навчання з мінно-пошукової роботи, організовані кінологами VSAT.

На відео коментує Начальник сектору кінологічного забезпечення підполковник Віталій Іщенко.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-10-06 03:08:10

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин