Україна і світ

Керівникам компанії Baykar Makina подарували сорочки з вишитим Bayraktar

Турецький Bayraktar, який допомагає Україні в повномасштабній війні з РФ, вишили на сорочках. Традиційні українські вишиванки першими одержали розробники безпілотника.

Посол України в Туреччині Василь Боднар поділився декількома фото в Facebook, а також розповів – як виникла ідея створити сорочки з вишитим безпілотником.

– Слово Байрактар ​​чув кожен. Багато хто прийняв участь у проєкті Народний Байрактар. Але чи бачив хтось Байрактар ​​на вишитій сорочці із загальнонаціональними символами: калиною, колосками, пташками? Ми наважилися і втілили в життя цей сміливий задум разом із дизайнером Мартою Лешак та майстрами українського бренду вишитого одягу Мотив, – розповів Боднар.

Першими вишиванки з Bayraktar отримали Сельчук та Халюк Байрактари – керівники компанії Baykar Makina.

– Українська традиційна вишивка, крім декоративної, виконує функцію оберегу. Кожен орнамент несе позитивний символізм, щоб уберегти того, хто носить його від усього злого. Bayraktar став своєрідним оберегом для українського народу у війні України проти Росії. І зберіг безліч невинних життів, – додав посол.

Варто зазначити, що бренд вишитого одягу Мотив незабаром розпочне продаж таких сорочок. 15% від продажу передадуть на потреби ЗСУ.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Василь Боднар

Керівникам компанії Baykar Makina подарували сорочки з вишитим Bayraktar
Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-21 18:01:12

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин