Україна і світ

Катують, гвалтують, вбивають: в ООН розповіли про воєнні злочини РФ в Україні

Слідчі Організації Об’єднаних Націй в Україні кажуть, що мають інформацію про те, що російські військові катують цивільних та військових в’язнів іноді до смерті.

Про це повідомляє пресцентр ООН.

Також в ООН повідомляють, що в районах, які контролює Росія, часто пропадають люди.

Більшість задокументованих випадків катувань застосовувалися до українських в’язнів, заявив Раді з прав людини у Женеві Крістіан Салазар Фолькманн, директор польових операцій ООН. За його словами, у двох випадках українських військових закатували до смерті.

Також розслідувачі ООН задокументували загибель трьох українців, які були знайдені в підвалі Київської області зі зв’язаними руками та ногами, ножовими пораненнями та відрубаними пальцями.

Слідчі ООН також зафіксували 47 довільних затримань українськими правоохоронними органами, хоч представники Організації Об’єднаних Націй не уточнили, кого саме затримали українці.

Минулого тижня комісія з розслідування надала звіт Раді з прав людини про те, що в Україні було вчинено низку військових злочинів, пославшись на зґвалтування дітей російськими солдатами, страти та тортури щодо мирних людей та українських військових.

Росія відхилила звіт Фолькмана як “односторонній та незбалансований”, заявивши, що українські сили нібито також скоюють військові злочини.

Фолькманн також повідомив, що Управління ООН з прав людини задокументувало зникнення та довільне затримання 407 осіб на території, контрольованій Росією, у період з початку лютого до кінця липня, у тому числі 47 жінок та одного хлопчика. Пізніше 18 із цих людей були знайдені мертвими.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За словами Фолькманна, недавня анексія Кремлем територій у чотирьох українських областях після фейкових референдумів лише посилить порушення прав людини.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-10-05 13:39:03

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин