Україна і світ
Картопля з беконом у духовці: як приготувати за всіма правилами
Картопля з беконом у духовці – це страва, яка об’єднує простоту та вишуканий смак. Вона підходить як для звичайного обіду, так і для святкового столу.
Всього кілька простих інгредієнтів, трохи часу – і у вас на столі буде апетитна страва, яка сподобається усім!
Картопля з беконом у духовці: рецепт
Завдяки копченому бекону картопля просочується ніжним ароматом, що нагадує страви на вогнищі. А спеції та зелень додають страві особливої пікантності.
Інгредієнти:
- картопля (середнього, бажаного однакового розміру) – 8 шт.
- бекон варено-копчений – 150 г
- цибулина – 1 шт.
- часник – 1-2 зубки
- сіль, перець – до смаку
- спеції для картоплі – паприка, орегано, чебрець, розмарин – 1 ч. л.
- фольга та оливкова олія – для запікання
Як приготувати картоплю з беконом у духовці:
- Ретельно помийте та почистіть картоплю. У кожній бульбі зробіть глибокі надрізи, але не до кінця. Це створить характерний вигляд “гармошки”.
- Змішайте усі спеції, сіль та перець.
- Отриманою сумішшю спецій натріть картоплю-гармошку.
- Для начинки наріжте цибулю дуже тонкими кільцями. У кожен надріз картоплі вставте чергуючи: кільце цибулі та скибочку бекону.
- На деко викладіть фольгу у два шари. Змастіть фольгу 1 ст. л. оливкової олії та викладіть картоплю.
- Зверху посипте картоплю подрібненим часником.
- Зверху картоплю накрийте фольгою і запікайте у духовці за 200 градусів близько 40 хвилин.
- Потім фольгу розгорніть, щоб картопля трохи підрум’янилася та запікайте ще 10 хвилин.
Щоб зробити страву ще цікавішою, можна додати тертий сир, посипавши ним картоплю за 5 хвилин до закінчення запікання. Смачного!
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-12-16 15:26:00