Україна і світ

Картопля з беконом у духовці: як приготувати за всіма правилами


Картопля з беконом у духовці – це страва, яка об’єднує простоту та вишуканий смак. Вона підходить як для звичайного обіду, так і для святкового столу.

Всього кілька простих інгредієнтів, трохи часу – і у вас на столі буде апетитна страва, яка сподобається усім!

Картопля з беконом у духовці: рецепт

Завдяки копченому бекону картопля просочується ніжним ароматом, що нагадує страви на вогнищі. А спеції та зелень додають страві особливої пікантності.

Інгредієнти:

  • картопля (середнього, бажаного однакового розміру) – 8 шт.
  • бекон варено-копчений – 150 г
  • цибулина – 1 шт.
  • часник – 1-2 зубки
  • сіль, перець – до смаку
  • спеції для картоплі – паприка, орегано, чебрець, розмарин – 1 ч. л.
  • фольга та оливкова олія – для запікання

Як приготувати картоплю з беконом у духовці:

  1. Ретельно помийте та почистіть картоплю. У кожній бульбі зробіть глибокі надрізи, але не до кінця. Це створить характерний вигляд “гармошки”.
  2. Змішайте усі спеції, сіль та перець.
  3. Отриманою сумішшю спецій натріть картоплю-гармошку.
  4. Для начинки наріжте цибулю дуже тонкими кільцями. У кожен надріз картоплі вставте чергуючи: кільце цибулі та скибочку бекону.
  5. На деко викладіть фольгу у два шари. Змастіть фольгу 1 ст. л. оливкової олії та викладіть картоплю.
  6. Зверху посипте картоплю подрібненим часником.
  7. Зверху картоплю накрийте фольгою і запікайте у духовці за 200 градусів близько 40 хвилин.
  8. Потім фольгу розгорніть, щоб картопля трохи підрум’янилася та запікайте ще 10 хвилин.

Щоб зробити страву ще цікавішою, можна додати тертий сир, посипавши ним картоплю за 5 хвилин до закінчення запікання. Смачного!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-12-16 15:26:00